Informatii despre sanatate si produse naturiste.

Efectele terapeutice ale argilei

Argila terapeutica
Din cand in cand se poate considera ca este un bun motiv sa scriem despre argila. Argila reprezinta un remediu simplu, ieftin si deosebit de activ si inlocuieste o intreaga farmacie prin efectele sale terapeutice.

Desi pare banal la prima vedere se poate preciza ca argila are o compozitie chimica speciala. Analizele au demonstrat ca alaturi de gama integrala de minerale naturale, adaptate perfect organismului uman, contine si anumite microelemente regasite numai in algele marine, care-i sporesc efectul terapeutic.

Datorita acestei compozitii, argila are puterea sa regleze metabolismul si sa imbunatateasca procesele vitale ale intregului organism in urma aplicarii acesteia. Pe langa continutul bogat in minerale naturale, valoarea terapeutica este sporita de incarcatura energetica, de vibratia moleculei, chiar si memoria argilei.

De aceea este obligatoriu ca argila sa fie pura, sa nu i se modifice sub nicio forma structura moleculara. In urma procesului de tratare si de colectare a acesteia- argila trebuie sa ramana naturala in procent cat mai ridicat si sa i se pastreze puritatea naturala fara tratare chimica sau mecanica.

In urma rezultatelor comunicate de consumatori se poate preciza ca argila are aproape rol de panaceu universal in vindecarea majoritatii afectiunilor caracteristice organismului uman. Cele mai spectaculoase rezultate au fost obtinute in urmatoarele afectiuni:

 • Toxiinfectii alimentare, enterocolite

In cazul toxiinfectiilor alimentare, o doza mare de argila repune bolnavul „pe picioare” in cateva ore. De obicei, el ramane sensibil si va suferi de colite si de alte probleme digestive. Dozele mari de argila – consumata atat dizolvata in apa, cat si mestecata, pur si simplu – panseaza tot tractul digestiv, distrugand microbii care au generat toxiinfectia.

 • Afectiuni ale glandei tiroide – noduli tiroidieni

Argila regleaza activitatea glandei tiroide, indiferent daca este hiperactiva sau hipoactiva, iar bolile tiroidiene chiar daca nu sunt operate, se pot rezolva spectaculos. Dupa cure interne prelungite, de circa 2-3 luni, utilizandu-se in paralel si cataplasmele cu argila pe zona glandei tiroide, se observa regresia sau chiar disparitia nodulilor tiroidieni.

 • Afectiuni renale

Argila are un efect de exceptie in calculoza renala. Foarte multi pacienti au afirmat ca au scapat de calculii renali, unii dintre ei dizolvandu-se, altii fiind maruntiti si eliminati in mod natural.

De asemenea, argila curata si depunerile de nisip din vezica urinara, rezultate evidentiate de analizele medicale pe care pacientii le-au facut ulterior. Pe langa curatarea rinichiului, argila restabileste echilibrul glandelor endocrine si astfel nu mai apar in exces oxalati (depunere a cristalelor de sare in organism) si urati (sare a acidului uric) substante care produc calculii renali. In conditiile in care se face si o cura de intretinere cu argila, este diminuat si riscul de refacere a calculilor.

Vindecari rapide se observa mai ales la rinichii imbolnaviti din cauza infectiilor la distanta (amigdalite, carii etc.). In unele cazuri, dupa o cura cu argila, bolnavii dependenti de dializa au facut, in loc de trei sedinte de dializa pe saptamana, numai doua sau una singura; altii, care faceau o singura dializa, au scapat definitiv de acest chin.

Se constata si atitudinea pozitiva unor medici urologi, care observand rezultatele tratamentului cu argila asupra pacientilor dependenti de dializa ii indruma pe bolnavi sa urmeze in paralel si aceasta cura naturala.

Un alt efect terapeutic important al argilei este capacitatea ei de a elimina Escherichia Coli, principala cauza de aparitie a infectiilor urinare. Exista insa si unele cazuri grave (cand rinichiul nu mai este functional sau exista chisturi renale), la care argila nu mai are nici un efect. Se constata ca ajuta la diureza, dar nu mai poate trata rinichiul bolnav.

 • Diabet zaharat de tip II

Se remarca dupa o cura de 3 saptamani cu argila, bolnavii de diabet tip II isi pot reduce (la sfatul medicului, bineinteles) doza de medicamente, valoarea glicemiei scazand pana aproape de limitele normale.

 • Afectiuni reumatice, guta

Argila amelioreaza reumatismul in mod spectaculos – durerile articulare sunt diminuate dupa numai doua saptamani de tratament, ca urmare a efectului antiinflamator al argilei.
De asemenea, prin efectul ei detoxifiant, argila reduce depozitele de urati din tesuturile cartilaginoase, ameliorand astfel crizele de guta. In cazul durerilor reumatice, foarte eficiente sunt si cataplasmele cu argila, care se aplica pe tesutul afectat. In acelasi timp, s-a observat si imbunatatirea circulatiei periferice, iar bolnavii cardiaci se simt cu mult mai bine.

 • Afectiuni ale prostatei

Rezultate pozitive s-au inregistrat si in cazul bolnavilor de prostata, la care inflamatia patologica a prostatei s-a diminuat semnificativ, iar pacientii au urinat mai putin in timpul noptii. De asemenea, bolnavii ne-au comunicat si rezolvarea rapida a prostatitelor (afectiune inflamatorie a prostatei).

 • Dereglari ale activitatii sistemului nervos

Toti cei care folosesc argila constata o imbunatatire substantiala a activitatii sistemului nervos, declarand ca se simt mult mai tineri. Aceste efecte se datoreaza continutului de minerale si oligoelemente naturale, perfect adaptate organismului uman, care in doze optime elimina anemiile, stresul, apatia, migrenele, insomnia etc. Argila are efecte pozitive si in unele boli psihice, prin aportul optim de minerale, astfel incat simptomele bolnavilor sunt diminuate, ca urmare a imbunatatirii activitatii cerebrale.

 • Alergii

Actiunea benefica a argilei se observa foarte bine si in cazul alergiilor. Exista extrem de multe tipuri de alergii, unele de etiologie necunoscuta. Multi consumatori care au luat argila pentru alte afectiuni ne-au afirmat ca au scapat de alergiile pentru care se tratasera de-a lungul anilor prin alte metode

 • Ulcer varicos

Bolnavii care sufera de ulcer varicos se vindeca foarte repede cu ajutorul cataplasmelor cu argila. Dupa circa 3 saptamani de aplicatii, ranile se cicatrizeaza. Este recomandat ca, in paralel, sa se faca si cura interna, care consolideaza rezultatele tratamentului.

 • Cancere

Argila este un adjuvant remarcabil in tratamentul oncologic clasic. S-a constatat o imbunatatire considerabila a starii generale de sanatate a bolnavilor de cancer, fara a afirma, totusi, ca argila poate vindeca aceasta boala groaznica. I
Initial, bolnavii de cancer au apelat la tratamentul cu argila pentru efectul detoxifiant, atunci cand faceau tratamentele cu citostatice, radioterapie etc. Majoritatea lor au declarat ulterior ca argila le-a imbunatatit starea generala de sanatate in timpul cat au urmat tratamente antitumorale: starea de slabiciune le-a disparut, iar efectele secundare ale radioterapiei sau ale chimioterapiei au fost mult diminuate.

De asemenea, datorita efectelor antistres ale argilei, multi pacienti au avut o stare psihica mai buna, fiind mai putin depresivi si mai optimisti in fata bolii.

 • Detoxifiant general

Argila are un efect antitoxic demonstrat prin faptul ca capteaza particulele de metale grele, daunatoare pentru organism, si le elimina pe caile naturale. La prima cura cu argila, consumatorilor li se tulbura puternic urina, semn ca rinichiul se curata.
Concomitent, transpiratia si materiile fecale sunt foarte urat mirositoare, fapt ce demonstreaza ca substantele toxice si infectiile sunt eliminate din organism.

Nu exista o explicatie stiintifica a efectelor terapeutice ale argilei.

Chiar daca a fost studiata de numerosi cercetatori, nimeni nu a reusit sa-i descopere exact mecanismul de actiune integral al argilei. Insa este clar ca argila contine toate elementele necesare functionarii normale a organismului, iar aportul de minerale naturale are efecte benefice asupra sanatatii.

– Cura de baza de 3 saptamani si curele de intretinere (10 zile pe luna, timp de 4-5 luni) sunt de ajuns pentru rezolvarea majoritatii problemelor de sanatate cu care se confrunta consumatorii.
In functie de bolile de care sufera si de felul cum se simt, ei isi pot prelungi cura de intretinere cu argila, pentru ca nu are contraindicatii.

Curele de intretinere consolideaza rezultatul curei de baza, stiut fiind faptul ca 2-3 zile de stres sunt suficiente pentru pierderea mineralelor acumulate in decurs de o luna. Tratamentul cu argila este recomandat tuturor varstelor si nu are efecte secundare.

«

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *