Lavanda – 15ml

110,00 lei

 Lavanda are proprietati antioxidante, antimicrobiene, sedative, calmante și antidepresive, uleiul de lavandă abunda și au fost folosite atat în scop cosmetic cat și terapeutic timp de secole

Descriere

 Lavanda – Lavender (lavandula angustifolia) – 15ml 

Uleiul esential de lavanda este cel mai folosit ulei esențial din lume astazi, dar beneficiile acestuia au fost de fapt descoperite acum mai bine de 2.500 de ani.          Datorita proprietatilor sale puternice antioxidante, antimicrobiene, sedative, calmante și antidepresive, uleiul de lavandă abunda și au fost folosite atat în scop cosmetic cat și terapeutic timp de secole.

Egiptenii au folosit lavanda pentru mumificare și imparfumare. De fapt, cand mormantul regelui Tut a fost deschis în 1923, se spune ca a fost un miros slab de lavanda, care ar putea fi detectat inca dupa 3000 de ani.

Textele originale și moderne de aromaterapie pledeaza pentru utilizarea lavandei ca ulei esențial antibacterian. Frunzele și tulpinile plantei au fost folosite pentru a pregati organismul impotriva bolilor sistemului digestiv și a reumatismului, iar levantica a fost evaluata in scopuri cosmetice. Romanii au folosit ulei de lavanda pentru scaldat, gatit si purificarea aerului. Și în Biblie, uleiul de lavanda se numara printre aromatele folosite pentru ungere și vindecare.

Deoarece uleiul de lavanda este suficient de bland pentru a fi aplicat direct pe piele, consider ca este un ulei necesar, mai ales daca incepeți sa utilizați uleiuri esențiale pentru sanatatea dumneavoastra. Știința a început recent sa evalueze gama de beneficii pe care le conține uleiurile esențiale de lavanda, dar exista deja o multitudine de dovezi care evidențiaza capacitațile uimitoare ale acestui ulei.

     Astazi, lavanda este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale din lume. Și pentru un motiv bun. Oamenii incep sa cunoasca beneficiile uleiului de lavanda, atat pentru corp cat și pentru casa.

Uleiul de lavanda este extras mai ales din florile plantei de lavanda, in principal prin distilarea cu abur. Florile de lavanda sunt parfumate si în mod tradițional, uleiul esențial de lavanda a fost utilizat și pentru fabricarea de parfumuri. Uleiul este foarte util în aromoterapie și multe preparate aromatice și combinații.

Uleiul de lavanda se amesteca bine cu multe alte uleiuri esențiale, incluzand lemnul de cedru, pinul, salvie, geranium și nucsoara. Astazi, uleiul esențial de lavanda este frecvent utilizat în diferite forme, inclusiv ulei de aromoterapie, geluri, loțiuni de corp și sapunuri.

Protecția antioxidanta

Tratament adjuvant al diabetului

Imbunatateste dispoziția și reduce stresul

Sustine funcția creierului

Accelereaza vindecarea arsurilor și taieturilor

Promoveaza sanatatea pielii și parului

Ameliorează durerile de cap

Imbunatateste somnul și vindeca insomnia

Atentionari:

Sensibilitate cutanata posibila.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Daca sunteti gravida sau alaptati consultati medicul dumneavoastra.

Evitati contactul cu ochii, urechile interioare si zonele sensibile.

Acest produs nu are rolul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boala. Consultati medicul inainte de folosire. Daca aveti alergie la oricare component din compozitie nu folositi acest produs.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Lavanda – 15ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *